Blog

10 nap a Magyar Tengeren

  |   Blog   |   Hozzászólás 0

A BALATON ősvíz, 60000 hektár,csodálatos környezet, gyönyörű, hibátlan pontyok, és hatalmas kihívás minden bojlis horgász számára. Igen,ez kell nekem! A fehérvárcsugói értelmetlen, és rossz bojlis szabályzat bevezetése után úgy döntöttem,székhelyemet átteszem a Balatonra.

A májusi túrámat barátaimmal terveztem, de sajnos elfoglaltságuk miatt egyedül kellett belevágnom az akarattyai pecába. Szép, napos délután érkeztem a partra,ahol lenyűgöző látvány fogadott: a Balaton. A tábor kialakítása után Peti barátom is megérkezett,aki az akarattyai rész jó ismerője,így vele együtt szálltam csónakba,és együtt térképeztük fel a medret. Kettőszázhraminc méternél találtunk egy ígéretes kagylópadot, háromméteres vízmélységgel,ahol az egyik bólyámat elhelyeztem. A második bólyám háromszáz méternél, kemény talaj, és iszap találkozásához került, három és félméteres vízben. A helyeket három napig szórtam maggal, pellettel és bojlival, reggel és este, majd utána csak huszonnyolc és harminc milliméteres bojlival plusz pellettel etettem. Az első kapásra második éjjel került sor, amit hajnalban egy újabb követett. A halak nagyon sportosan küzdöttek, és ami ritka más vizeken, az én horgaim voltak a szájukban az elsők. Az ötödik és hatodik éjszakán kaptam egy hatalmas vihart, ami átmozgatta a vizet, és a halak kapókedvét is növelte.

Itt jegyezném meg, hogy a Balatonon a vihar nem játék!

A másodfokú jelzésnél a csónakot mindig kiraktam a partra,amit a második vihar által felkorbácsolt víz simán beszippantott, alig tudtam megmenteni,de sajnos így is megsérült. Éjjelente négy-hat füstölős kapásom volt,amit nappal három-négy követet.

Csalinak: Red Ragot, Monster Halibutot, valamint Zombie dupla huszonnégy és harminc milliméteres bojlit használtam kettes horgon, negyven centi hosszú előkén tálalva. A túrán harminchat darab pontyot fogtam, a három kg-tól a tizenhárom kg,huszonkét dg-ig. Az általam használt csalizóbojlik mind jól működtek, és jól adták a halat.

A tíz nap tapasztalata

 

A vihar előtt a halak kapókedve gyenge, utána kiváló volt. A magok elhagyása után a pontyok egyedsúlya is növekedett. A kagylópad miatt többször is volt halvesztésem,de ezt az etetés elhúzásával a pad szélére, kiküszöböltem. Minden sporthorgász társamnak jó szívvel ajánlom: próbálja ki a Balatont, mert sok szép élménnyel gazdagodhat.

 

Üdvözlettel: Szabó „Csoki” László Max Carp Team

Képek a fogásról

Nincs hozzászólás

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..