Blog

Szeptemberi élménypeca

  |   Blog   |   Hozzászólás 0

Szeptemberi élménypeca a merenyei víztározón. Már második éve Merenyére szervezzük a barátaimmal az éves örömpecánkat, mivel tavaly sem okozott csalódást a tó. Több különböző bojlival felszerelkezve indultam neki a majd egy hetes túrának. A túra elején a Zombi/Bioncle, Devil Fish/A1 Rol és Red Rag csalikkal kezdtem.

Dél körül érkeztünk meg

Szombaton dél körül érkeztünk meg a víztározóra. Miután elfogyasztottuk a „welcome drinkünket” és közbe váltottunk néhány szót a tógazdával Regős Györggyel, el is indultunk elfoglalni a helyünket (persze némi segítséggel az időjárás miatt) ami a 26.-os és 27-es hely volt. Én a 26-os helyen horgásztam Papp Attila társammal. Elkezdtünk kipakolni tábort verni, miután nagyjából elkészültünk elkezdtük a hely keresést. Nem meglepő mód a tó közepén található kemény részt kerestük meg és bojáinkat annak a két szélső részén helyeztük el. A szerelékem egy 0,28-mm-es főzsinórból a végén egy 1 m hosszú leadcoreból volt szerelve egy elhagyós lead clip ólomklipsszel melybe ragasztott követ helyeztem. Az etetés magmixből, halas pelletből és bojliból állt. Ami az időjárást illeti „ami rossz a horgásznak az jó a halak kapókedvének” mondás beigazolódott. A túra első felébe esős időnk volt északi széllel.

Már kezdett esteledni mire az első kapásom jelentkezett. Egy szép 9 kilós tőponty éhezett meg a Rad Rag csalira majd visszahúztam és vártam a következő jelentkezőt. Az éjszaka folyamán még fogtam egy 14,9 kg-os tükröst ugyanezzel a csalival de az éjszaka csak ennyit tartogatott a számomra. Reggel felkelünk, újra húztuk a szerelékeket és vártuk a következő érdeklődőket. Nem kellett sokat várni napközbe fogtam egy 7 kg körüli halat aztán egy 11 kg 13 kg és még néhány 8-10 kg. Az éjszaka folyamán sikerült fognom egy 16,5 kg 13,90 kg és egy 11,4 kg-os pontyot.

Napközben továbbra is szépen jöttek a szebb halak többnyire 10+ . Atti barátom megfogta a túra halát egy 18,80-as tükörpontyot. Idő közben besötétedett és beindult a halak kapókedve. Az éjszaka folyamán 14 kapásunk volt ebből nekem 10 jutott és egy db kivételével mind 10+-os volt. Ezen az éjszakán sikerült megfognom életem eddigi legnagyobb pontyát ami egy gyönyörű tükörponty volt és a súlya 17,58 kg volt. (Ezt az éjszakát sosem fogom elfelejteni.) Külön köszönet Attinak a kitartó segítségért és persze a jókedv biztosításáért ;) ! Az időjárás elkezdett javulni és szép lassan a halak kapókedve egyre csak egyre romlott. Az utolsó éjszaka előtti nap már csak 1 db 7 kg-os halat fogtam, így kénytelen voltam váltani. Lecseréltem a csalikat Max Winter, Stink Sniper, Gold Squid-re. Előkét cseréltem hogy azt utolsó éjszaka hátha tartogat még számomra meglepetést.

Hát tartogatott J 11 körül jelentkezett az első jelentkező a Stink Sniper csalira. Közeledve a szákoláshoz meglepett hogy egy szép amurral van dolgom. Gyors mérlegelés után mehetett is vissza az éltető elemébe a 14kg-os amúr. Újracsaliztam és lefeküdtem aludni. fél kettőkor újabb kapásra ébredtem. Ismét egy 12 kg-os amúr volt ami a Gold Squid csalinak nem tudott ellenállni. Fél négykor újabb kapásra ébredtem de ez a szákolás előtt sajnos meglépett.

Összegezve

6 napos peca alatt sikerült 5 db 15+-os halat fognom és megszámlálhatatlan 10+-ost. Ebből egyértelműen látszik, hogy páratlan halállománnyal bír a gyönyörű víztározó. Már le is foglaltuk a helyet a jövő évi pecára. Gooo MAX! 😉 Üdvözlettel: Gasparics Donát

Képek a fogásokról

Nincs hozzászólás

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..