Blog

12 év után újra a Zöld Pokolban

  |   Blog   |   Hozzászólás 0

A 2013-as fehérvárcsurgói Max Carp bojlis versenyen az érsekújvári Carp Team felkérésének eleget téve,a személyemmel a csapatukat erősíthettem. A legnagyobb ponty kifogásával “22,24kg” egy hetes háromfai túrát nyertünk Pálinkó Károly tógazda jóvoltából.

Régóta terveztem, hogy visszatérek ide és most itt volt a lehetőség előttem. A túrát szlovák barátaimmal Jaróval és Attilával többszöri egyeztetés után májusra tettük. Szombat délután szakadó esőben bepakolást követően indultunk el a több ,mint három órás útra. Az eső egész utunkon végigkísért, sőt, még éjjel sem hagyott alább, így a kipakolás vasárnapra maradt. A táborállítás,és a helykeresés után behúztuk pecáinkat az extrém akadósnak számító helyekre. Én egyik botomat a töklevelesbe,a másikat az előttem elterülő mesterséges sziget széléhez tettem.

Csali

FLUO POP UP MAGIC FRUIT-ot illetve tigrismogyorót MAX WINTER POP UP -pal lebegtetve használtam

Szerelékem az ilyen terepen a jól bevált elhagyós köves, annyi spékkel, hogy a dobóelőke “0,60mm”-es és a horogelőke közé egy 10-15 cm-es szelepgumit iktattam be a minél kevesebb halvesztés érdekében. Itt jegyezném meg, hogy a leadcornt nem használtam a töklevél miatt,mivel az nem terülne el teljesen az aljzaton,valamint a tök felszakításánál nagyobb segítség egy jófajta monofil,vagy fonott zsinór. Az első kapásra hétfőn késő délutánig kellett várni, de sajnos a siker elmaradt, mert mire a hal fölé értünk,az meglépett. Az időjárás is kibabrált velünk, mert állandó légnyomásváltozás, valamint össze-vissza forgolódó szél volt a térségben, ami az egész hetünket végigkísérte.

A töklevelesben elhelyezett szerelékem a többszöri helyváltoztatás során sem adott halat, így azt feladtam és azt a sziget másik feléhez tettem le. Az első pontyot Jaro fogta a szigetről, egy szép tükrös formájában, majd én következtem egy 11,5 kg-os tövessel. Atti botjai napokig némák maradtak, pedig egyik szerelékét egy ígéretesnek tartott platóra húzta. A túra elején kereső horgászatot alkalmaztunk, ám a halak 90%-át a sziget mellől fogtuk, amit nem adtunk fel. A hét második felében a szoktató etetéses taktikát alkalmaztuk, amely meghozta az eredményt. Jaró botján jelentkezett a kapás, ami után nem kis munkával, kampózással, kemény fárasztással matracra került a peca legnagyobb hala: a 12,5 kg-os tőponty. Az utolsó előtti napon Attilát is kegyeibe fogadta Fortuna, ő is fogott egy szép potykát.

Összegezve az egy hetet, a halaink többségét a FLUO POP UP MAGIC FRUIT-nak köszönhettük. A peca nagyon melós, és kemény volt, kellemesen elfáradtunk. A MAX CARP legyen veletek és MAX GOOO ! Mindenkinek további jó pecát, tekintsetek meg pár fotót a horgászatról,

üdvözlettel,  Csoki 😉

Képek a fogásokról

Nincs hozzászólás

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..