[vc_row css=”.vc_custom_1425031589755{margin: 10px !important;}” row_type=”row” type=”grid” text_align=”left” video_overlay=””][vc_column][vc_column_text]

Feri a 2015-ös év első horgászatát a Rainbow-n vasárnap reggel kezdte meg. A két hétig tartó horgászat nagyon ígéretesnek tűnik, éppen ezért minden nap frissítjük a blogot!

[/vc_column_text][vc_separator type=”small” position=”center”][vc_column_text]

2015.04.12.

A kéthetes kiruccanás nagy előkészületeket igényelt, de ebben az évben akárcsak 2014-ben, már nagyonvárták a srácok az utazás pillanatát. A hosszú út amely 22 órán át tartott, igencsak fárasztó volt, éppen ebből kifolyólag a péntek esti megérkezés után vasárnap reggel vehette kezdetét a horgászat. A szombati napon nem érkeztek feltétlen jó hírek az ott horgászó sporttársaktól. Kapás szinte 0, a tó mintha beállt volna. Ferinek ez úgysem gond hiszen az első napok inkább a rendezkedés és pihenésről szólnak.

Horgászhely:

Az egyik kedvenc hely a  6-os pálya került látómezőbe. A terület igazi vadregényes horgászatot ígér, főleg mert a víz alatt rengeteg lehetőség akad a pontyoknak elrejtőzni a változatos helyeknek köszönhetően. A  helykeresés a szokásos módon radar segítségével volt kivitelezhető. A sátornak kijelölt parti hely jelen esetben egy latyakos föld darabka, éppen ezért a gumicsizma használatára remek alkalom nyílik. A 8 botból estére már 4 bevetésre került de a másik négy bot még várat magára Kovács “Illegál”Zoli (Feri csapattársa) gyorsaságából fakadóan. Azért Feri már várja a halakat türelmesen.

[/vc_column_text][vc_separator type=”small” position=”center”][vc_column_text]

2015.04.13.

Az esti agonizálás után reggel igazán szívderítő hangok szűrődtek be a sátorba. Az első hal megérkezett az akadó mellől. Ferinek egy 21+ pontyot adott a tó, amelyet közvetlen utána még egy kapás kísért jelentős súlyfelesleg nélküli egyed személyében 10,5 kg-val. Ami a nagyobb pontyot illeti Ferinek a kedvenc típusára érkezett ami a Red-Rag Fresh bojli.

[/vc_column_text][vc_separator type=”small” position=”center”][vc_column_text]

2015.04.14.

A tegnapi eseményeket tekintve egyértelmű hogy nem fogják magukat túlhajszolni a fiúk. A Rainbow-n még nem “indultak be” a halak, így maradt a csapatok többségének a várakozás. Ferinek és Zolinak ellenben nagyon kiváltságos a horgászata, amely a tegnapi 2 hal révén még eredményesnek is tekinthető. A délután elég nagy nyugodtságban telt….kapás nulla. Feri egy korábbi túráján felbuzdulva már ismeri annyira a tavat hogy a korábbi tapasztalatok alapján  körülbelül tudható milyen a halak táplálkozási szokása errefelé.

A 2014. év őszi pecáján sok tapasztalatról beszámolt, amelyek az alábbiak voltak:

– a kapások száma eléggé időjárás függő. Ha minden ideális akkor napi 2-5 kapás már igen jónak mondható (helyfüggő), de ami azt illeti az átlag 1-2 is elég lehet, pláne ha egy-két szép példány is partra kerül ezáltal. A pontyok főként a hajnal – reggeli időszakban, napfelkeltekor elevenednek meg.

– Kapásig eljutni olykor nehezebb mint az ember gondolná. Sok esetben a horgász nagyon rövid idő alatt lecseréli a bojlit, hiszen magában őrölve a gondolatot 8-12 óra kapástalanságban szinte rendre arra jut hogy nem jó helyen van a csali, vagy biztos lerágta valami… Feriék nem ezt vallják. A botok akár 2-4 napig is bent vannak érintetlenül. A bojlik külső rétege csábítóan ontja magából az értékes ízeket és illatokat, horogállósága és jellege miatt folyamatosan lehetőséget ad falatozásra a nagyobb pontyok számára. A rutinos pontyokat a folyamatos csalifrissítéssel itt már elég nehéz kapásra bírni abban az időszakban amikor mi szeretnénk, főleg abban az esetben ha nem akarnak táplálkozni.

– Bojli méretei, mennyiségek: Egyelőre nem vett észre különbséget. Ami bejött az a 18-21 vegyesen. Egy szem és egy pop-up…körülötte 5-10szem félbetörve. Ez jelen esetben itt, ezen a vízen is működik.

– Helykeresés: főként a halak menekülési stratégiáját érdemes kiismerni. Ha valahol van lehetőség akkor itt bőven, hogy minden ágba és akadóba bemeneküljenek. Ezzel a lehetőséggel élnek is a helyi pontyok bőszen.

A reggeli ponty a szigeten lévő fa mellől érkezett 18,8kg súlyban ezúttal a Max Winter-re. A partról nézve egy pici sziget a vízben egy elég magas fával megspékelve. A sziget által két csatorna található a két oldalán. A belső csatorna adja eddig a halat 2-2,5-3 méteres vízmélységekben. A szerelés a zöld zsenge fa és szigeten található nagy fa közötti sávban van letéve. Talán a nap folyamán újfent fog adni halat.

A kihagyhatatlan reggeli Croissant egy kis gyümölcsös teával megspékelve a hajnali napsugarakban gyönyörködve… 🙂

Goooo RedRag Feri!!!

[/vc_column_text][vc_separator type=”small” position=”center”][vc_column_text]

2015.04.16.

A tegnap nem volt valami aktív a halak részéről. Nap közben egy kapásig jutottunk de az akció közben épp egy másik botot cseréltünk. Mire kiértünk a partra a ponty már jóval túl járt az akadókon. Megpróbáltuk ki gubancolni, 6x újrakötöttük a zsinórt de a végén nem lett meg. Az este teljes nyugalomban telt. Vacsora készítés és pihenés következett. A mai nap viszont korán indult. Hajnal fél egykor Kovács “Illegál” Zoli végre kapás miatt rohanhatott ki a sátorból. A hal kis idő múltán meg is lett szákolva. A súlyban viszont csak 15 kg-t tudott elkönyvelni. Sebaj, majd reggel jön egy Nagyobb:) ! A gyors és majdnem eredményes fotózás után újfent kis szunyókálás következett. A reggeli órákban már várható volt az a kapás ami tegnap elmaradt. Még nyolc óra előtt újfent beindult Zoli jobbos botja. Gyorsan a csónakban találta magát a csapat a reggeli teázást megszakítva. A hal ismét sikerrel Zoli kezei közé került, de éppen csak kicsivel lett nagyobb mint az éjszakai sporttárs: 15,2 kg! A csapat így is nagyon örül hogy a napi 1 helyett immár 2-3 kapással is számolhatnak, amiben azért rejlenek még tartalékok az eredményekkel kapcsolatban.

Goooo MAX B.O.Y.S.!!! 

[/vc_column_text][vc_separator type=”small” position=”center”][vc_column_text]

2015.04.17.

St2015_2730,1 kg – Stenger Ferenc – 2015 –MAX Winter 20mm

Tegnap a rejtett tartalékok előkerültek a tóból. Az időjárás a korábbi 25-28 fokról visszaesett 15-17 fokig ami a halakat is aktivizálta. A reggeli fogások elkönyvelése után a 30+ tábort erősítve Ferinek sikerült egy szép egyedet kicsavarni a vízből . A fogás egy sziget melletti csatorna oldalából jött. A sziget és a meder között 3,5 – 4m különbség van,  de a törés tetejének elején a 1,5-es víz adta most a nagyobbat. A  zsinórt ide behúzni csak 2 fatörzsön keresztül lehet, amely többnyire az akadóban landol ellenben a mostani fogással. Ferinek itt a tavon már nem először volt dolga 30 feletti példánnyal, amelyet ismételten ügyesen megoldott a fatörzsek között. Az éjszaka újabb halakban bővelkedett 19,4 kilóig!

[/vc_column_text][vc_separator type=”small” position=”center”][vc_column_text]

A délelőtt azért még történt esemény Feriék táboránál. Az első vendég Zoli-hoz érkezett 17,85 súlyban. A következő versenyző egy 20,2-es ponty volt de kép nem készült mert a csapat egyik fele a büfében, míg Zoli a pályán szákolta a halat. A rendkívül szigorú szabályok miatt nem lehet eltenni pontyzsákba a halat így maradt a gyors visszaengedés…

Gooo MAX!!!

[/vc_column_text][vc_separator type=”small” position=”center”][vc_column_text]